Ante svakako spada u grupu najmlađih gradonačelnika u Hrvatskoj jer je rođen ne tako davne 1987. godine. Već je upisan u legende kao prvi gradonačelnik Vrgovca koji nije iz one stranke kojoj ne spominjemo ime. Neko vrijeme je bio član druge stranke kojoj ne spominjemo ime ali im je nezadovoljan stanjem dao nogu te napravo ono čega se puno hrvata ili boji ili zaobilazi pod izlikom kako je nemoguće išta promijeniti. Ante je naime osnova nezavisnu listu jer je znao da SE MOŽE skinuo sa trona naizgled nedodirljive i od tada u Vrgovcu postavlja stvari na svoje mjesto jer zna ŠTO RADITI. Pogledajmo neke njegove najpopularnije poteze:

SUDBINSKI DUŽNIK

Apsolutni je pobjednik u kategoriji najmanje plaćenih gradonačelnika u Hrvatskoj sa ispodprosječnom mjesećnom neto plaćom u iznosu od 4.300,00 kn. Ante ima geslo da gradonačelnikova plaća mora paćati sudbinu proračuna a on kao gradonačelnik dijeliti sudbinu sa svojim građanima.

Nije Ante kriv što je preuzeo grad u milijunskim dugovima iako je odlučio dijeliti njegovu sudbinu ali je također “podijelio” sudbinu sa ostalim zaposlenicima uprave (koji možda eto stvarno nose odgovornost za dugovanje grada uz bivšu vlast). Svima je smanjio plaće i tako je Vrgovac godišnji iznos od 2 milijuna za plaće smanjio za duplo – na milijun kuna u 2017. godini.

Nakon što je digao grad iz milijunskih zaduženja počeo je dizati plaće ali u tom trenutku je već smanjio broj zaposlenika za četvrtinu (jesenska sjeća uhljeba) sa namjerom da stvori manju ali efikasnu gradsku upravu – i u tome je uspio. Jedno famozno radno mjesto koje je ukinuo bilo je…koordinator za sport 😀 Normalno da su morali i na sud zbog ukidanja tog mjesta ali je Vrhovni sud presudio u njihovu korist.

RAZVOJNA STRATEGIJA

Nije Ante od jučer i on shvaća da rezanjem troškova ne dobivamo ništa nego odgađamo neizbježno pa se usmjerio na razvojne projekte grada. Njegov tim već se odavno pobrinuo za mnoge stvari od kojih građani imaju višestruku korist nakon samo jednog mandata:

  • Rekonstruiraju državnu cestu Vrgovac-Makarska nekad zvanu cesta života
  • Otvorili su vrata gospodarskoj zoni Ravča izmjenom dokumentacije i prostornog plana i time privukli investicije u vrijednosti od 400 milijuna kuna što je već dovelo a tek će dovesti do otvaranja puno novih radnih mjesta
  • Rješavaju problem brojnih ilegalnih priključka na vodoopskrbu pomoću sonde sa kamerama koje su nabavili za komunalno poduzeće
  • Lijepo uređuju pjacu na način da postavljaju nove elektrovodove, javnu rasvjetu, nove rasvjetne stupove i drvored
  • Visokim izdvajanjem od 17 milijuna kuna u 2021. godini grad je pripremio teren za projekte revitalizacije kulturne baštine
  • Grade novo igralište za dječiji vrtić

Iskreno – do većine ovih informacija se može doći pregledom na Antinom Facebook profilu i sve navedeno je objavljeno u SAMO ZADNJIH MJESEC DANA! Čovjeku se ni neda više scrollati u prošlost prepunu realizacije uspješnih projekata. Sve je jasno!

EKOLOŠKA STRATEGIJA

U današnje vrijeme štednja ne mora biti samo financijska što moderni mladi ljudi poput Antea jako dobro znaju jer sa ekološkim projektima možemo i uštedjeti financijski i pridonjeti u očuvanju okoliša.

Vrgovac Solar City bi svakome trebao biti poznat koncept a radi se o portfelju različitih projekata poput vodoopskrbe putem fotonaponskih sustava i postavljanja fotonaponskih elektrana na krovovima obiteljskih kuća za vlastitu proizvodnju električne energije. U Vrgovcu su svjesni koliko mogu profitirati od sunca koje ih nagrađuje brojnim sunčanim danima tijekom godine.

“Učini ono što možeš, s onime što imaš, ondje gdje jesi.” kaže Ante na svojem Facebook profilu

Facebook Comments