Apeliranje na građane da se konačno odazovu i izađu na izbore u državi koja se sustavno uništava već 30 godina govori više o njezinim građanima nego o uzročnicima njezinog uništavanja. Kako objasniti taj fenomen drugačije nego genijalnom poslovicom koju je izrekao Savojski filozof, diplomat, pisac i odvjetnik Joseph de Maistre:

“Svaka nacija ima upravo onakvu vladu kakvu zaslužuje.”

Joseph ga je baš pogodio onako kako se kaže – u sridu. Zato je demokracija savršen sustav jer građani neće dobiti bolju vladu ako ju sami ne zasluže. U realnom svijetu to je dugotrajan i mučan proces, a Hrvatska jedna od najmlađih demokratskih zemalja koja postoji – tek ne tako davne 1991. krenuli smo putem demokracije koju smo morali samostalno izboriti. Ove godine 2021., točno 30 godina nakon stjecanja neovisnosti čekaju nas lokalni izbori na kojima imamo prilike pokazati što smo do sada naučili.

Ovaj promo video poziva sve građane da izađu, na izbore, a napravljen je sa namjerom da ubrza proces učenja o demokraciji. To nastoji postići na način da gledateljima pruži perspektivu onih koji su odavno prepoznali korist i priliku koje pružaju izbori. Svi dosadašnji pokušaji edukacije građana iz perspektive demokracije su zakazali koliko zbog ograničenog intelektualnog kapaciteta toliko i zbog gore spomenute činjenice kako smo ipak demokratski mlada zemlja. Naši late bloomersiDIS

DISCIPLINIRANOST NJIHOVE VOJSKA GLASAČA

Glasači vladajućih struktura daleko su educiraniji i svjesniji od ostalih građana po pitanju smisla izaska na izbora. Osjetili su sve benefite koje donosi pobjeda onih koje zastupaju – od radnih mjesta i namještanja poslova do prilagođavanja zakonskih okvira u korist svojih struktura. Njihova izlaznost na izbore je ogromna jer je to onaj jedini put u nekoliko godina kada je potrebno listićem osigurati svoj opstanak.

Sa druge strane u jednoj neobjašnjivoj paralelnoj stvarnosti ostali građani kao da su nekim čudom odrasli na banani jer ne vide što se oko njih događa, potom se osjećaju kao da su pali sa kruške jer ne kuže da ih njihova pasivnost dovela do ovog stanja, pretvorili su se u čorave kokoši jer ne vide da im pod nosom prolaze vojske onih koji disciplinirano pohode izbore kako bi podržali vladajuće strukture i zatim poput ribica koje se zalijeću u staklo ponavljaju izbori nemaju smisla izbori nemaju smisla.

POTKUPLJIVANJE PROTIVNIČKIH KANDIDATA

Idući u nizu od fakata koji dodatno potvrđuju banana/kruška/kokoš/ribica stanje svijesti poštenih ali idiotnih građana je niz slučajeva u kojima vladajuće strukture potkupljuju protivničke kandidate ili usmjeravaju glasaće prema strujama koje kontroliraju. Posljednji u nizu takvih dokaza je onaj sa Viktorom Šimunićem koji je otišao do te granice da i premijer i predsjednik brane one koje je Viktor razotkrio. IZa te obrane se ne skriva ništa drugo nego još jedan pokazatelj koliko su izbori presudni za održavanje vlasti.

TOVARENJE GLASAČA BUSEVIMA I MOTIVIRANJE DNEVNICAMA

Što je pozadina razloga zbog koje se vladajuće stranke bacaju u biznis autoprijevnoznika. I to na način da umjesto naplate autobusne karte traže glasanje svojih birača. Ponekad je to samo jedan autobus a Jednom prilikom tako su organizirali 102 autobusne linije iz svih prostora BiH ali uglavnom se to ne srame priznati jer znaju da ostali građani koji bi glasali za protivničke kandidate neće izaći na izbore ni da im osiguraš prijevoz.

NEKROMANTSKO UMIJEĆE DIZANJA MRTVIH IZ GROBOVA

Što može motivirati pojedinca ili organizaciju da se okrene prema jednoj mračnoj magijskoj praksi poput nekromancije? Koliko moraš biti željan moći da si spreman za to dizati mrtve iz grobova? Drugim riječima koliko ti mora biti poznata moć kontrole ishoda demokratskih izbora da si spreman od mrtvih napraviti žive glasače? I tako dok pošten narod živi u LaLa Landu i za vrijeme izbora ostaje u svojim domovima pod prozorima im nekromanti mađijaju crne čini i stvaraju vojsku zombija glasača.

Slučaj sa mrtvim glasačima nikako nebi trebao obeshrabriti u smislu da netko nad izborima ima apsolutnu kontrolu ishoda. Riječ je o tek nekoliko poznatih slučajeva koji su napravljeni upravo iz očaja ali nepobitno dokazuju koliko nekome ishodi izbora mogu značiti i koliko je daleko spreman za njih otići.

Facebook Comments