POTAKNULI SVEUČILIŠTE DA POKRENE POSTUPAK

Još jedan slučaj dokazivanja smisla slobodnih medija je na vidjelu. Prije samo dva tjedna novinari Indexa razotkrili su detalje o plagiranom doktoratu kandidata za gradonačelnika Splita iz stranke čijim imenom ne prljamo monitore. Navodno je bez srama plagirao na barem deset mjesta. Vijest su proširili ostali mediji i slučaj je postao poznat u cijeloj Hrvatskoj. Nije trebalo proći dugo vremena da se stvari pokrenu i da se krene u borbu za pravdu.

Prema izjavi Borisa Crnkovića, dekana osječkog Ekonomskog fakulteta, vijeće fakulteta jednoglasno je usvojilo prijedlog Uprave “o pokretanju postupka provjere pravovaljanosti provedbe postupka stjecanja doktorata znanosti dr. sc. Vice Mihanovića”. Prijedlog je upućen senatu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera koje je preuzelo djelovanje. Prije toga Mihanović se vrlo bahato branio: “Ne pada mi na pamet komentirati konstrukcije i podvale aktivističkog portala čija je jedina zadaća difamacija osoba i institucija koje se ne uklapaju u njihov aktivističko-rušilački svjetonazor.”

E NEĆEŠ!

Portal Index je odradio svoj posao, vijeće Ekonomskog fakulteta također, a sada ostaje na senatu Sveučilišta da utvrde eventualne nepravilnosti i provedu adekvatne mjere. Slobodni mediji itekako imaju svoj smisao u našem društvu. Ako je dotični zaista plagirao doktorat (što je prema objavljenim detaljima novinara i više nego očito) i ako ga senat kazni liši počasnog naziva, onda je jedina šteta što se to sve skupa nije odvilo puno prije. Ali se ono kaže: pravda je možda spora ali dosljedna. U međuvremenu mi svjedočimo o još jednom slučaju koji nam jano pokazuje: MOŽE SE!

Facebook Comments