Velika vijest i pobjeda za sve građane Orahovice – prenosimo Facebook objavu od Nezavisne liste Hrabro:

“Vlada RH je danas donijela odluku o razrješenju Gradskog vijeća grada Orahovice i gradonačelnice Ane-Marije Petin i njenog zamjenika.

Podsjetimo: Ana-Marija Petin mogla je dostojanstveno prihvatiti ponudu HDZ-a, kojeg je njena stranka podržala pri formiranju Gradskog vijeća, i dati ostavku u studenom (HDZ-ove i HSS-ove ruke bi bile dovoljne u GV da Proračun prođe). No, odlučila se praviti da za tu ponudu ne zna, što je i nekoliko puta naglasila na sjednici Gradskog vijeća, pa je Orahovicu i sve udruge i ostale koje ovise o gradskom proračunu odlučila ostaviti “na cjedilu” i do kraja Orahovicu činiti svojim taocem.

Kako joj i priliči, a nastavila je u tom tonu i dalje “raditi”, spakirala je još dvije gradonačelničke plaće od +12 000 kn u svoj džep i ponosno odlazi s epitetom najgoreg gradonačelničkog mandata u samo tri godine (a konkurencija joj je bila izuzetno jaka) u novijoj hrvatskoj povijesti.”

Rješenje Vlade možete pročitati ovdje.

VelEx Politika razvoj ove situacije u Orahovici pripisuje višegodinjem trudu i radu Nezavisne liste Hrabro i kontinuiranog pritiska koji su svih ovih godina usmjeravali na gradske vlasti u svrhu poboljšanja transparentnosti, ekonomske i demokratske situacije u njihovom gradu. Više o ovoj novoj i doslovce hrabroj političkoj opciji možete pročitati ovdje.

Facebook Comments