Draga hrvatska mladosti, svi mi imamo puno zajedničkih stvari. Želimo bolji životni standard. Želimo dobre prilike za zapošljavanje kao i poduzetničku klimu u kojoj možemo realizirati svoj potencijal i sposobnosti. Želimo povoljne uvjete za početak i stvaranje obiteljskog života. Želimo živjeti u sustavu gdje vlada pravda i gdje su jednaka prava za sve. I svakako želimo da se smanji odljev naših prijatelja iz naše zemlje kao i osjećaj sigurnosti da nećemo i mi uskoro biti primorani spakirati kofere i potražiti bolje prilike negdje vani. Među nama možda ima puno ideoloških i kulturnih razlika ali sve do sada navedeno je čemu težiimo svi skupa kakvi god i na što god brijali.

Na žalost prilike nisu idealne ali ima nade i mogućnosti da se stvari oko nas poprave i poboljšaju. Postoji puno načina kako možemo djelovati i sve možete vidjeti u djelovima ŠTO RADITI. Oko nas već postoje uspješni mladi političari – HEROJI I UZORI koji svojim djelima pokazuju kako je borba isplativa a promjena moguća. I postoji puno uspješnih slučajeva dokazuju da se MOŽE! Preostaje nam nastaviti piti kavicu gledajući kako naši prijatelji vuku kofere prema autobusima, vlakovima i avionima koji idu prema zapadu ili se možemo trgnuti, probuditi iz opasnog sna bespomoćnosti i napraviti nešto korisno!

Jedna od stvari na koju možemo utjecati u našoj neposrednoj blizini je izbor glasanja naših roditelja, baba i didova i ostale šire rodbine. Znate, mnogi od njih su odrastali u još težim prilikama nego mi sami i nemaju pristup informacijama kojima mi mladi svakodnevno baratamo. Zato je na nama da se sa njima podružimo i pokušamo utjecati na njihovu svijest obrazovanjem i prezentiranjem činjenica. Također, bit će to prilika za dobro i kvalitetno druženje makar telefonski u ova vremena distanciranosti i fizičke nedostupnosti.

Naružajmo se činjenicama i strpljenjem, budimo ustrajni i stvorit ćemo promjenu. Predložite svojim bližnjima za koga da glasaju a sve za dobrobit budućnosti mladih. Jer ako nama bude bolje, bit lakše ćemo se brinuti za naše stare kada to bude potrebno. Nabavite listić stranke i kandidata do kojih je vama stalo, uberite jedan cvijet i to poklonite baki, a dedi svoju ustrajnost u odluci koju će on znati cijeniti. Sretno!

Facebook Comments