Udruga Glas Poduzetnika organizira humanitarnu akciju pod nazivom ‘Poduzetnici za Sisačko-moslavačku županiju’:

“S prikupljenim sredstvima kupit će se stambeni kontejneri, grijalice i ostala oprema te građevinski materijali. Sredstva ćemo prikupljati sve do kraja veljače kako bismo pomogli što više građana da obnove svoje stambene objekte. UGP će transparentno objavljivati tijek donacija, kao i račune koji će potvrditi u što su se donirana sredstva uložila. Prioritet nam je osigurati građanima Petrinje, Gline, Siska i okolnih mjesta krov nad glavom u ovim zimskim mjesecima. UGP poziva sve one koji žele i mogu pomoći stradalima novčanom donacijom, da donacije uplate na gore navedeni račun. Hvala svima vama koji ćete pomoći građanima Sisačko-moslavačke županije, znamo da nitko nije u zavidnoj situaciji uslijed ove korona krize! Vaš UGP!”

Iako VelEx politika nastoji poboljšati javnu percepciju o politici i javnom sektoru postoji niz razloga zašto humanitarne akcije organizirane od strane privatnog sektora mogu biti organizirane efikasnije od svih drugih:

UGP je unaprijed objavila da će transparentno objavljivati tijek donacija

Transparentno će objavljivat račune kao i potvrde u što su se donirana sredstva uložila

Poduzetnici su puno bolje umreženi na tržištu i daleko sposobniji u optimizaciji potrošnje i nabave

Pravi poduzetnici nisu umreženi u klijentelistički sustav podobnih

Kao rezultat svega svjedočit ćemo bolju učinkovitost humanitarne akcije za manje resursa i pozitivan utjecaj na privatni sektor

Akcija je u start više ‘user friendly’ jer je u poduzetničkom duhu pružen QR kod za uplate internet bankarstvom

POVEZNICA NA HUMANITARNU AKCIJU

Facebook Comments