Dubravko Bilić rođen je 3.9.1969. godine u Banjaluci. Trenutačno živi u naselju Hrastovsko kraj Ludbrega u kojemu služi još od 2013. godine kao jedan od najuspješnijih gradonačelnika u Hrvatskoj. Nakon prvog mandata 2017. godine dobio je potporu od visokih 58,78% glasova. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu kao profesor hrvatskog jezika i književnosti, a usput je završio i knjižničarstvo te je neko vrijeme još studirao filozofiju i lingvistiku.

MALO MULJAO ALI JE SITNA RIBICA U MORU MORSKIH PASA

Iako je Dubravko član jedne od dviju stranak koje ovdje ne spominjemo pravi je dokaz da ime vrijedi puno više od stranke u kojoj djeluje jer po svojim sposobnostima i rezultatima rada koji su vidljivi u Ludbregu daleko nadmašuje sve ostale stranačke kolege kojima može biti samo uzor. Za sobom doduš vuče jednu mrlju iz 2012. godine za koju je osuđen za nepripadnu korist jer mu je isplaćeno 14.500,00 kn naknade za odvojeni život iako je živio sa obitelji.

Međutim troškove sudskog postupka uredno je vratio i izjavio kako se radilo o: “posljedici različitog, nepotpunog i nedorečenog reguliranja prava na naknadu”. To mu nikako ne ide u prilog ali REALLY? Ni 15 tisuća kuna nije uspio maznuti što ako usporedimo sa aktualnim aferama i korupcijom nije iznos vrijedan daljnjeg spomena jer je u međuvremenu platio svoju dnevnu kartu za parking.

IN THE MEANTIME LUDBREG STRELOVITO NAPREDUJE

Fast forward 9 godina i u međvremenu je Ludbreg pod vodstvom Dubravka preuzeo vodstvo u privlačenju novca iz europskih fondova po glavi stanovnika. 2018. godinu završili su sa 110 milijuna kuna vrijednih projekata financiranim EU novcem. Kontinuirano pokazuje sve karakteristike kičmenjaka sa stavom jer otvoreno pruža otpor vodstvu svoje stranke i kritizira ih po brojnim pitanjima. Nedavno se Ludbreg PRVI odazvao zahtjevima Udruge Glas poduzetnika o smanjenju nameta za kako bi se svi skupa izvukli iz ekonomske krize.

Odmah po početku pandemije i situacije iz koje se dalo nazočiti da slijedi kriza smanjili su plaće svim korisnicima proračuna i obustavili sve investicije osim EU projekata. Dosadila mu je službena limuzina Renault Laguna te su umjesto nje nabavila Daciu Dustera i to na plin koju je također dao na korištenje komunalno-poljoprivrednom redaru.

Sred beskičmenjaka vertebralni insajder Dubravko pruža otpor korumpiranoj stranci i najbolje radi ono za što je demokratski izabran – vodi Ludbreg prema 22. stoljeću dok većina gradonačelnika još vlada u 19. stoljeću.

Inače kaže da su mu hobiji uređenje dvorišta i vrta.

Facebook Comments